Cele mai importante tipuri de tesaturi pentru lenjerie hoteliera

Cele mai importante tipuri de tesaturi pentru lenjerie hoteliera

Cum ne alegem o lenjerie de pat ?

Bumbacul este deosebit de special, deoarece este un material tradițional care vine într-o gamă largă de stiluri, modele și niveluri de confort. Vă oferim toate informațiile de care aveți nevoie despre diferitele tipuri de bumbac și despre ce îl face materialul perfect pentru lenjeria de pat premium.
Diferite tipuri de articole tesute din bumbac :
•    Percale
•    Ranforce
•    Saten
•    Damsc


Percale :
este o țesătură plată, fină, care a fost țesută strâns. Folosită adesea în lenjeria de pat de lux, este respirabilă și mult mai ușoară decât țesătura sifon, deoarece este de obicei disponibilă în număr de fire de la 180 la 200. Percalul de bumbac este uneori asemănat cu bumbacul egiptean datorită aspectului și senzației sale de înaltă calitate.
Ranforce  
este  cea mai cunoscuta tesatura folosita in industria hoteliera,deoarece are cel mai bun raport calitate / pret. Bumbacul Ranforce este un tip de bumbac mai rezistent decât cel obișnuit, ce are o densitate de 145 de TC, fire pe inch pătrat.
De ce considerăm bumbacul Ranforce ca fiind cea mai bună alegere? Ei bine, firele fine din bumbac ranforce folosite pentru realizarea lenjeriilor de pat garantează o foarte bună păstrare a culorilor în timp, chiar și după numeroase spălări, iar astfel producătorii au libertatea de a realiza lenjerii cu imprimeuri care mai de care mai atrăgătoare.


Saten :
este o tesatura fabricata din fire 100% bumbac, cu legatura atlas ce foloseste 5 fire pe o schema specifica de tesere, fire fine pieptanate, din fibre lungi de bumbac ceea ce ii confera calitati deosebite: aspect lucios ca de matase, suprafata fina, textura moale si totodata rezistenta, stabilitate mare la spalare si pastrarea calitatilor in timp.
Cu cat firele folosite la teserea Satinului sunt mai subtiri, cu atat desimea este mai mare iar aspectul si finetea tesaturii sunt de inalta calitate putand egala tesatura de matase.

Damasc dungat :
 Damascul sau bumbacul egiptean este versiunea de lux a bumbacului obișnuit, ce are un fir fin, o țesătură densă de damasc, o strălucire mătăsoasă și o finețe aparte. Designul lenjeriilor de pat din damasc este consolidat printr-o metodă specială de concepere, țesere și finisare. Astfel, lenjeriile de pat confectionate din damasc egiptean sunt extrem de moi, netede, relaxante, confortabile și foarte plăcute la atingere.
De unde vine damascul?
Damascul este un material cu o istorie în spate, iar astăzi a devenit extrem de popular în întreaga lume. Damascul a apărut în China aproximativ în jurul anului 300 î.Hr. și s-a dezvoltat rapid printr-un proces tehnic major de țesut în perioada Evului Mediu. Astfel, producția de damasc din Evul Mediu s-a axat în jurul Imperiului Bizantin și al Orientului Mijlociu.
Bumbacul egiptean poartă numele de Damasc datorită orașului Damasc, care era un renumit port comercial activ de pe drumul mătăsii.
În Europa a apărut pentru prima dată în secolul al XIV-lea, în zona Franței.
Primele lenjerii de pat din damasc europene au fost țesute de războinicii italieni, care foloseau războaie de țesut cu două hamuri, ce permit crearea de modele pe care un război simplu și standard nu le pot realiza. Astăzi, lenjeriile din damasc moderne sunt realizate cu ajutorul războaielor Jacquard, războaie electronice computerizate.
Caracteristicile bumbacului egiptean
Damascul sau bumbacul egiptean este un material puternic, foarte bine țesut și înzestrat cu o serie de caracteristici care îl fac alegerea ideală ca material pentru lenjeriile de pat. În continuare îți vom prezenta principalele proprietăți ale acestui material:
Durabilitate – damascul este un material extrem de puternic și durabil, datorită țesăturii foarte strânse.
Reversibilitate – bumbacul egiptean este reversibil, ceea ce înseamnă că modelul se reflectă pe ambele părți.
Model inovativ – lenjeriile de pat din damasc cu modele sunt realizate din mai multe  tehnici de țesut.
Strălucire – damascul este țesut cu o tehnică asemănătoare țesutului din satin, conferind astfel o strălucire de calitate lenjeriilor de pat.
Grosime – lenjeriile de pat din damasc au o țesătură foarte strânsă ce cuprinde mai multe straturi de fire rezultând astfel un material gros.

Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!